Broccolisoep met peper en chilicroutons

De pittige croutons geven deze soep een lekkere bite.

Ingrediënten

  • 200 gram broccoli
  • stukje groen van een prei (50 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • ½ (oude) bruine boterham
  • paprikapoeder of chilipoeder
  • ½ rode peper

Bereiding

  1. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in stukken.
  2. Snijd het stukje prei in ringen en was ze goed.
  3. Pel de knoflook en snijd het klein.
  4. Fruit de prei en de knoflook in de margarine zacht.
  5. Voeg de broccoli, 150 ml water en het stukje bouillontablet toe en kook de groente in 10 minuten gaar.
  6. Rooster het brood in de broodrooster goudbruin en snijd het in kleine blokjes. Strooi er wat paprikapoeder of chilipoeder over.
  7. Snijd het stukje peper in smalle ringen.
  8. Pureer de soep met een staafmixer glad.
  9. Verwarm de soep nog even, verdun de soep eventueel met wat water of een scheutje melk. Maak op smaak met een beetje paprikapoeder.
  10. Verdeel de soep over 2 borden en garneer met de croutons en de ringetjes peper.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Broccoli:
Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft ongeveer vijf dagen goed in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
90 kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
6 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
3 gram
Zout
0,2 gram