
Broccolisoep met peper en chilicroutons
De pittige croutons geven deze soep een lekkere bite.
Ingrediënten
- 200 gram broccoli
- stukje groen van een prei (50 gram)
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- ½ (oude) bruine boterham
- paprikapoeder of chilipoeder
- ½ rode peper
Bereiding
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in stukken.
- Snijd het stukje prei in ringen en was ze goed.
- Pel de knoflook en snijd het klein.
- Fruit de prei en de knoflook in de margarine zacht.
- Voeg de broccoli, 150 ml water en het stukje bouillontablet toe en kook de groente in 10 minuten gaar.
- Rooster het brood in de broodrooster goudbruin en snijd het in kleine blokjes. Strooi er wat paprikapoeder of chilipoeder over.
- Snijd het stukje peper in smalle ringen.
- Pureer de soep met een staafmixer glad.
- Verwarm de soep nog even, verdun de soep eventueel met wat water of een scheutje melk. Maak op smaak met een beetje paprikapoeder.
- Verdeel de soep over 2 borden en garneer met de croutons en de ringetjes peper.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Broccoli:
Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft ongeveer vijf dagen goed in de koelkast.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Bron(nen):
Energie |
90 kcal
|
---|---|
Eiwit |
4 gram
|
Koolhydraten |
6 gram
|
Vet |
5 gram
|
Verzadigd vet |
1 gram
|
Vezels |
3 gram
|
Zout |
0,2 gram
|