Druivensalade

Getty Images

Zo eenvoudig kan het het maken van een nagerecht zijn!

Aantal personen: 2                     Bereidingstijd: 0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ perssinaasappel
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 trosje blauwe druiven
  • 1 trosje witte druiven

Bereiding

  1. Pers de halve sinaasappel uit.
  2. Was de rozijnen en laat ze in het sinaasappelsap wellen.
  3. Was de druiven. Halveer grote druiven en wip eventueel met een mesje de pitjes eruit.
  4. Meng de druiven met de rozijnen en verdeel dit over 2 schaaltjes.

Ingrediënten over?

Halve sinaasappel: bewaar een halve sinaasappel met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast.

Duurzaam

Druiven hebben deze maand (maart) een lage klimaatbelasting

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie                                             125 kcal
Eiwit                                                     1 gram
Koolhydraten                                  30 gram
Waarvan suikers                            25 gram
Vet                                                        1 gram
Waarvan verzadigd vet                  0 gram
Vezels                                                  3 gram
Zout                                                <0,1 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum