Espressosorbet met aardbeien

Heerlijke espressosorbet geserveerd met verse aardbeien.

nagerecht
bereiding 30 minuten + 4 uur
voor 4 personen

Ingrediënten

60 g suiker
1/4 l sterke, hete koffie (espresso)
1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd, zonder zaadjes
2 el cacao

Plus:
200 g aardbeien, in plakjes
1 el poedersuiker
2 cl sinaasappellikeur (Grand Marnier)

Bereidingswijze

1. Doe de suiker en 250 ml water in een pan en roer goed. Breng aan de kook en laat 3 tot 4 minuten doorkoken. Voeg dan de koffie, het vanillestokje en de cacao aan het mengsel toe en laat het afkoelen.
2. Zeef het mengsel in een platte metalen kom en zet die minstens 4 uur in de vriezer, elk half uur roerend zodat er geen grote ijskristallen ontstaan.
3. Mix de aardbeien, de poedersuiker en de likeur en laat 10 minuten staan.
4. Roer het ijs nog 1 keer, giet het in glazen en garneer het met de aardbeien.

Ga terug naar Toetjesspecial

Auteur