De pittige saus van sesam, gember en peper geeft een intense smaak aan de gebakken tofu.

Getty Images
heeft u geen zin in vlees? Probeer dan deze vegetarische tofu.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel sesamzaad
- ½ rode peper
- 1 bosui
- stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 1 eetlepel pindakaas, 100% pinda's
- 1 eetlepel sojasaus met minder zout of of ketjap manis
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel (rijst)azijn
- chilipoeder of cayennepeper
- ½ struik bleekselderij
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 200 gram volkoren noedels
- 150 gram tofu
- 1 eetlepel olie
Voedingswaarden
Energie
695kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
80 gram
Suiker
10 gram
Vezels
10 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
800 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
- Wrijf in een vijzel het sesamzaad voor een deel klein of maal het heel kort in de keukenmachine.
- Verwijder van de peper een deel van de pitjes. Snijd het stuk peper in schuine ringen.
- Maak de bosui schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
- Verdun de pindakaas met 2 eetlepels water, de sojasaus, de sesamolie en de azijn.
- Maak de saus pittig met het sesamzaad, de rode peper, de bosui, de geraspte gember en chilipoeder.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes. Smoor de bleekselderij in de margarine in ca. 8 minuten zacht.
- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de tofu in dunne plakken en dep ze met keukenpapier droog.
- Bak de tofu in de hete olie aan beide zijden in ca. 6 minuten goudbruin.
- Druppel het sausje over de tofu en serveer de noedels en bleekselderij erbij.