Gemarineerde kwartels

Heerlijk hoofdgerecht voor mensen die liefhebber zijn van kwartel. 

hoofdgerecht
bereiding 25 minuten + 3 à 4 uur
voor 4 personen

Ingrediënten:

8 kwartels
2 el olijfolie
150 g frambozen
1 dl frambozenazijn
geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
2 el gesnipperde sjalot
1 teen knoflook
2 el honing

1 tl grofgemalen zwarte peper
1 tl grof zout
3 à 4 takjes tijm
7,5 cl plantaardige olie
1 granaatappel

Voor de mix:

1 tl korianderzaadjes
1 tl komijnzaadjes
1 tl kardemomzaadjes
1 tl gemalen kaneel
1 tl piment
1 tl gemalen gember
1/2 tl kruidnagels

Bereidingswijze:

1. Maak de aromatische mix: maal alle specerijen fijn in een koffiemolen.
2. Knip de ruggengraat uit de kwartels en duw de vogels plat. Wrijf de kwartels in met de olijfolie en de aromatische mix.
3. Pureer de frambozen met de frambozenazijn, de schil en het sap van de sinaasappel, de sjalot, de honing, de geperste knoflook, de zwarte peper, het zout en de takjes tijm in een blender.
4. Leg de kwartels in een ondiepe schaal en giet er de marinade over. Dek af en zet 3 à 4 uur koel weg.
5. Bak de kwartels in een braadpan 5 minuten aan beide kanten. Leg ze in een ovenschaal en laat ze nog 10 minuten in de oven op 180°C gaar worden.
6. Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit. Strooi ze over de kwartels.

Tip: serveer er een couscoussalade met gedroogde vruchten en noten bij.

Terug naar de recepten met gevogelte