Gemarineerde meloen

Heerlijk fris en helemaal niet moeilijk om te maken!

Aantal personen: 2                Bereidingstijd: 30+ minuten 

Ingrediënten

  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • ca. ½ eetlepel citroensap
  • 2 schijven Galiameloen of 1 schijf Galiameloen en 1 schijf watermeloen

Bereiding

  1. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  2. Roer de geraspte gember en het citroensap door 4 eetlepels water.
  3. Schil de stukken meloen en snijd het vruchtvlees in blokjes of bolletjes.
  4. Schep het gemberwater erdoor en laat het minimaal 1 uur op een koele plaats intrekken.
  5. Verdeel de meloen over 2 coupes.

Ingrediënten over?

Meloen: Verpak een stuk meloen in plastic folie en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast. Combineer de rest van de meloen met aardbeien, frambozen, bessen, blokjes peer, stukjes kiwi. Of maak er deze spannende meloensoep van.

Duurzaam

Meloen heeft deze maand (juli) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie                                             40 kcal
Eiwit                                                  1 gram
Koolhydraten                                 9 gram
Waarvan suikers                           8 gram
Vet                                                     0 gram
Waarvan verzadigd vet               0 gram
Vezels                                               1 gram
Zout                                            < 0,1 gram

Bron(nen):