Gemarineerde wintergroente met kip

gegrilde groenten
Getty Images

Een heerlijk wintergerecht met gegrilde groenten, kip en aardappel. Dit gerecht staat met 30 minuten op tafel!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30 uur

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 1 kleine pastinaak
  • stukje koolraap (150 gram)
  • 1 dunne winterwortel
  • 150 gram spruitjes
  • 1 eetlepel (wal)notenolie
  • 1 limoen
  • tijm
  • 600 gram aardappelen
  • 150 gram kippendijvlees
  • peper, nootmuskaat
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  • Maak de groente schoon.
  • Snijd de sjalotten in halve ringen, de pastinaak en de koolraap in reepjes en de wortel in plakjes. Halveer eventueel grote spruitjes.
  • Verwarm de olie en fruit hierin de sjalotten glazig.
  • Voeg de rest van de groente toe met een paar lepels water en smoor de groente in ca. 7 minuten beetgaar.
  • Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
  • Maak de groente op smaak met wat geraspte limoenschil, limoensap en tijm.
  • Laat de groente afgedekt een paar uur marineren. Geef de groente op kamertemperatuur.
  • Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  • Snijd de kip in reepjes en bestrooi ze met peper.
  • Bak de kip in de hete margarine in 6 minuten gaar.
  • Breng de melk aan de kook.
  • Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  • Serveer de aardappelpuree bij de gemarineerde groente en de kip. 

Voedingswaarden

Porties 
2
Energie 
535kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
65 gram
Suiker 
15 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum