Geroerbakte tandooritofu met groente

Heerlijke tandooritofu met verse roerbakgroentes

Ingrediënten

  • ¼ theelepel gemalen koriander
  • ¼ theelepel gemalen komijn
  • ¼ theelepel chilivlokken
  • ¼ theelepel gemberpoeder
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel gemalen kruidnagel
  • ¼ theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram tofu
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 courgette of stronkje broccoli
  • 1 paprika
  • 100 gram taugé
  • 4 takjes koriander
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  • Meng de specerijen met 1 eetlepel olie.
  • Dep de tofu goed droog en snijd het in blokjes. Schep het specerijenmengsel erdoor en laat dit in de koelkast 1 uur afgedekt marineren.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak de ui, de courgette en de paprika schoon.
  • Snijd de ui in snippers en de courgette en de paprika in blokjes.
  • Was de taugé.
  • Verwarm de rest van de olie en roerbak hierin de blokjes tofu.
  • Voeg de ui, de courgette en de paprika toe en roerbak het geheel in enkele minuten gaar.
  • Was de koriander en knip het klein.
  • Voeg de laatste minuut de taugé toe aan het tofumengsel.
  • Maak het gerecht op smaak met de yoghurt, peper en de koriander.
  • Geef de rijst erbij.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen onderin de koelkast. Verpak plakken tofu met smaakmakers in aluminiumfolie. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 min+
Bron(nen):
Energie
540 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
6 gram
Zout
0,1 gram
Trefwoorden: