Gestoofde kip met rijst

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ min

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes selderij
  • 200 gram kipdijfilet
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel geelwortel (kurkuma)
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel koriander
  • peper
  • 1 eetlepel lichte sojasaus met minder zout
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram wortel
  • 150 gram doperwten, diepvries

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein. 
  2. Was de selderij en knip het klein. 
  3. Snijd de kip in flinke repen. 
  4. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. 
  5. Voeg de kip toe en bak mee bruin. 
  6. Bak de tomatenpuree kort mee.  
  7. Voeg de specerijen, de selderij en peper naar smaak toe. Giet ½ glas water (100 ml) water met de sojasaus bij de kip en stoof de kip 20 minuten.
  8. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in stukjes.
  10. Kook de worteltjes in een beetje water in een paar minuten gaar.
  11. Kook de doperwtjes in 2 minuten mee gaar.
  12. Schep de wortel met doperwtjes en de rijst door het kipmengsel.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van sojasaus.

 

Voedingswaarden

Energie 
655kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1400 milligram
Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Voedingscentrum