Gestoofde kip met rijst

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes selderij
  • 200 gram kipdijfilet
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel geelwortel (kurkuma)
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel koriander
  • peper
  • 1 eetlepel lichte sojasaus met minder zout
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram wortel
  • 150 gram doperwten, diepvries

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein. 
  2. Was de selderij en knip het klein. 
  3. Snijd de kip in flinke repen. 
  4. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. 
  5. Voeg de kip toe en bak mee bruin. 
  6. Bak de tomatenpuree kort mee.  
  7. Voeg de specerijen, de selderij en peper naar smaak toe. Giet ½ glas water (100 ml) water met de sojasaus bij de kip en stoof de kip 20 minuten.
  8. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in stukjes.
  10. Kook de worteltjes in een beetje water in een paar minuten gaar.
  11. Kook de doperwtjes in 2 minuten mee gaar.
  12. Schep de wortel met doperwtjes en de rijst door het kipmengsel.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van sojasaus.

 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ min
Bron(nen):
Energie
655 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
80 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,4 gram