Glutevrije rozijnenmuffins

Lekker om zelf op te eten, maar ook leuk om te delen.

Aantal personen: 12                     Bereidingstijd: 30+ minuten

Ingrediënten

  • 100 gram rozijnen of 50 gram rozijnen + 50 gram gekonfijte sinaasappelschilletjes
  • 100 gram glutenvrij meel + 100 gram boekweitmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 75 gram vloeibare margarine
  • 150 gram halfvolle kwark

Materialen

papieren caisses of een muffinvorm

Bereiding

  1. Was de rozijnen en laat ze goed uitlekken.
  2. Warm de oven voor op 175° C.
  3. Meng het meel met het bakpoeder en de basterdsuiker. Maak een kuiltje in het midden.
  4. Breek het ei in het kuiltje en voeg de margarine en de kwark toe.  
  5. Roer vanuit het midden beetje bij beetje alles door elkaar.
  6. Meng er de rozijnen en eventuele andere vulling door.
  7. Schep het deeg in de papieren vormpjes. Druk evt. de rozijnen in het deeg, anders verbranden ze snel.
  8. Zet de vormpjes eventueel in een muffinvorm op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ca 20 minuten gaar en bruin.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Duurzaam

Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten

Voedingswaardentabel

Energie                                                170 kcal
Eiwit                                                       3 gram
Koolhydraten                                    25 gram
Waarvan suikers                              10 gram
Vet                                                          6 gram
Waarvan verzadigd vet                    6 gram
Vezels                                                    1 gram
Zout                                                  <0.1 gram

Bron(nen):