Hartige havermoutmuffins

Een gezonde variatie op de normale muffin die we kennen.

Aantal personen: 10               Bereidingstijd: 30+ minuten lunch  

Ingrediënten

  • 150 gram broccoli, 1 kleine paprika of een restje andere groente
  • 1 sjalotje of stukje ui
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram havermout
  • 100 gram volkorenmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eieren
  • 150 ml halfvolle yoghurt
  • 100 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Maak de broccoli schoon en snijd de groente in kleine stukjes.
  2. Pel de sjalot en snijd hem in snippers.
  3. Fruit de sjalot met de kerrie in de olie. Voeg de broccoli toe en laat dit in een paar minuten zacht worden. Neem de pan van het vuur.
  4. Warm de oven voor op 175 °C.
  5. Meng in een kom de havermout met het volkorenmeel, het bakpoeder, het komijnzaad en de pitten.
  6. Klop de eieren met de yoghurt los. Klop de geraspte kaas en het havermoutmengsel erdoor. Meng de broccoli erdoor.
  7. Zet de papieren vormpjes in de holtes van een muffinvorm en verdeel het beslag erover.
  8. Bak de muffins in het midden van de hete oven in ca. 25 minuten gaar.

Duurzaam

Broccoli is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout

Voedingswaardentabel

Energie                                           155 kcal
Eiwit                                                  7 gram
Koolhydraten                               15 gram
Waarvan suikers                           1 gram
Vet                                                     7 gram
Waarvan verzadigd vet               2 gram
Vezels                                               3 gram
Zout                                               0,2 gram

Bron(nen):