Heerlijke chocolade soufflé

Getty Images

Maak een heerlijke chocolade soufflé op basis van nutella chocoladepasta. Lees hier het recept.

Bereidingsduur 
45 minuten

Ingrediënten

  • Ingrediënten 
  • 70 gram suiker
  • 200 gram nutella
  • 4 eieren
  • een snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • boter om in te vetten

Bereiding

Bereidingswijze 

Laat de nutella au bain-marie smelten. Voeg dan de eidooiers en de suiker toe, meng goed en spatel de stijfgeslagen eiwitten erdoor.

Vet een soufflévorm in met boter, giet het mengsel erin en bak het 10 minuten in de oven op 160 °C.

Verhoog nu de temperatuur tot 180 °C en laat nog 20 minuten bakken. Haal uit de oven en dien de soufflé direct op.

Auteur 
Bron 
  • Het grote nutella kookboek