PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Joop Braakhekke overleden

Televisiekok Joop Braakhekke is op 75-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. In september werd hij voor de tweede keer getroffen door de ziekte.

Braakhekke onderging in 2014 een openhartoperatie, waarbij hij vijf bypasses kreeg. Een jaar later werd er alvleesklierkanker geconstateerd. In mei 2016 werd de populaire kok daarvan schoon verklaard. Ook toen hij met maagklachten aanklopte bij de doktoren, hoefde hij zich 'geen zorgen te maken'.

Toch keerde de kanker in de herfst weer terug, met uitzaaiingen in zijn lever en longen. "Een enorme klap", reageerde Braakhekke. "Ik denk dat je nooit écht schoon bent van kanker. Ik geloof niet in genezen, eerder dat het een chronische ziekte wordt." Op dat moment zag de televisiekok het somber in. "Het is bekend dat mensen met alvleesklierkanker geen grote kans hebben, misschien valt er nog iets te rekken. Je denkt aan het einde, maar probeert dat tegelijkertijd weer weg te drukken."

Braakhekke presenteerde vanaf 1993 vijf jaar lang het populaire televisieprogramma 'Kookgek'. Hij schreef de boekenreeks 'Kookschrift van een kookgek' en werd een bekende tv-persoonlijkheid. Zo was Braakhekke onder meer te zien in het programma 'Top Kok', waarin hij samen met Robert Kranenborg op zoek ging naar de best amateurkok van Nederland.

Reactie toevoegen