Kalfskoteletten met tijm

Getty Images

Geniet van dit heerlijke hoofdgerecht van kalfskoteletten met tijm. Gemakkelijk te bereiden gerecht voor 4 personen.

hoofdgerecht
bereiding 30 minuten + 30 minuten
voor 4 personen

Ingrediënten:

4 dikke kalfskoteletten
olijfolie
30 g boter
8 takjes verse tijm
4 kleine courgettes
1 takje basilicum
fleur de sel

Bereidingswijze:

1. Leg de kalfskoteletten in een diepe schaal. Bestrooi ze met de tijm en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Laat de koteletten 30 minuten marineren.
2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en de boter in een grote braadpan. Laat er de kalfskoteletten aan beide kanten op hoog vuur in aanbraden tot ze mooi goudbruin kleuren. Zet het vuur ietsje lager en laat nog 10 minuten verder bakken.
3. Breng ondertussen een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook.
4. Spoel de courgettes. Snijd ze met behulp van een dunschiller in slierten (zoals tagliatelle). Dompel de slierten in het kokende water en laat 5 minuten koken.
5. Spoel het basilicum, dep droog en haal er de blaadjes af.
6. Laat de courgetteslierten uitlekken en besprenkel met wat olijfolie. Meng de slierten en de olie voorzichtig.
7. Verdeel de kalfskoteletten over vier borden met de courgetteslierten en enkele blaadjes basilicum. Breng op smaak en dien direct op.

Terug naar de recepten met vlees