Kalkoen met appel, spitskool en zilvervliesrijst

Een heerlijke combinatie.

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 500 gram spitskool
  • 1 bosuitje
  • 200 gram kalkoenfilet
  • kerriepoeder, peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 appel
  • 4 takjes selderij
  • 2 eetlepels zuivelspread light

Bereiding

  • Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak de spitskool schoon en snijd de groente in repen.
  • Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  • Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met kerriepoeder en peper.
  • Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin de kalkoen aan alle kanten bruin.
  • Was de appel en snijd hem in blokjes.
  • Bak de appelblokjes en de uienringetjes even met de kalkoen mee.
  • Voeg 100 ml water toe en laat de kalkoen in ca. 8 minuten gaar worden.
  • Kook de spitskool in een bodempje water in ca. 6 minuten gaar.
  • Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  • Roer de laatste minuut de zuivelspread en de selderij door de kalkoen.
  • Serveer de rijst en de spitskool erbij.

Ingrediënten over?

Fruit:
Appels en peren zijn in de koelkast langer houdbaar. Bananen zijn juist gevoelig voor kou. Bewaar bananen op een droge, koele en donkere plek. Veel ander fruit, zoals appel en peren, rijpt of bederft sneller als ze naast een banaan liggen.
 

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 min +
Bron(nen):
Energie
570 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,3 gram
Trefwoorden: