Kalkoen met olijvenaardappelpuree

Ovenschotels zijn ideaal om van tevoren te bereiden en/of om restjes uit de koelkast in te verwerken. De kalkoen kan worden vervangen door kip, maar ook door gaar varkens- , lams- of rundvlees.

Bereidingsduur 
gemiddeld

Ingrediënten

  • Voor de aardappelpuree, voor 2 personen:
  • 500 gram bloemige aardappelen
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 3 uitgelekte zongedroogde tomaten in olie, 1 teentje knoflook, 2 lente-uitjes, 1 eetlepel olijven, ontpit)
  • zout, peper
  • ½  dl hete kippenbouillon
  • 1 eidooier
  • voor de ragout:
  • 200 gram kalkoenfilet
  • olie voor het bakken
  • zout, paprikapoeder
  • 1 ui
  • 100 gram champignons
  • 2 takjes tijm
  • 1 eetlepel basilicumblaadjes
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 eetlepel zure room of koffieroom (20% vet)