Kip met cider

Geniet van dit kipgerecht met cider. Een heerlijk gerecht voor uzelf of als u gasten over de vloer heeft.

hoofdgerecht
bereiding 150 minuten
voor 8 à 10 personen

Ingrediënten:

2 grote kippen
8 takjes (citroen)tijm
150 g zachte boter
1 grote ui
1 appel
4 teentjes knoflook
4 takjes bladpeterselie
2,5 dl kippenbouillon
5 dl droge cider

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op de hoogste stand.
2. Hak de helft van de tijm fijn. Meng met de boter.
3. Snijd de ui en de appel in kwarten. Vul de kippen hiermee en de ui, knoflook, de peterselie en de rest van de tijm.
4. Maak een opening tussen het vel en de borst van de kippen en smeer kruidenboter over de hele borst. Bind de vleugels en bouten tegen het lijf en bestrijk met de rest van de boter. Breng op smaak met peper en zout.
5. Zet de kippen met de borst naar onderen op de ovenrooster. Giet de bouillon en de cider in een braadslee en schuif onder de kippen om de braad­sappen op te vangen. Bak de kippen 30 minuten. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C, draai de kippen rechtop en bak nog 1,5 uur. Bedruip regelmatig met het vocht uit de braadslee. Haal uit de oven en laat 30 minuten afgedekt rusten.
6. Snijd de kippen en serveer indien gewenst met compote van cranberry’s.

Terug naar de recepten met gevogelte