Kip met tonijnsaus

Een bekend Italiaans gerecht dat u regelmatig op een menukaart vindt is Vitello tonnato, kalfvlees met tonijnsaus. U kunt het ook zelf maken. Veel mensen zien er tegenop thuis kalfsvlees te bereiden en kiezen als noodoplossing nogal eens voor gebraden varkensfricandeau als vleesbasis. Met kip smaakt het niet alleen goed, het is goedkoper dan kalfsvlees en gemakkelijk te bereiden.De over het algemeen calorierijke saus met mayonaise kan een stuk lichter worden gemaakt door de saus te verdunnen met bouillon. Serveer het gerecht als voorgerecht of zoals in dit geval als hoofdgerecht, gecombineerd met tomaten en een smakelijk boerenbrood. Geef er een mooie olijfolie (extra vierge) apart bij. Zet anders eens twee soorten olijfolie op tafel en proef welke het beste bevalt. Er is tegenwoordig zoveel keuze in smaken, dat dit een leuk experiment is.

Ingrediënten

  • Voor 2 personen
  • 200 gram (scharrel)kipfilet
  • 2 dl kippenbouillon
  • Voor de tonijnsaus:
  • 1 ei
  • 1/2 blikje (ca. 100 gram) tonijn in water
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels kippenbouillon
  • 2 ansjovisfilets
  • 1/2 eetlepel kappertjes
  • peper, zout
  • 2 (tros)tomaten
  • verse basilicum