Kipfilet in green-curry-yoghurt

Een pittig kipgerecht met geurige jasmijnrijst voor een sombere herfstdag.Currypasta is verkrijgbaar in de goed gesorteerde supermarkten.

Ingrediënten

  • Voor 2 personen heeft u nodig:
  • 2 enkele kipfilets
  • 1-1,5 eetlepel groene currypasta
  • 3 eetlepels (biogarde)yoghurt
  • 150 gram jasmijnrijst
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 1/2 dl kippenbouillon
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • (3 kleine maïskolfjes)
  • zout, peper
  • verse koriander

Bereiding

• Dep de kipfilets droog, leg ze in een ondiepe schaal en marineer ze, minimaal 30 minuten, maar een paar uur mag ook, in een mengsel van de currypasta en yoghurt.
• Kook de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Maak de sperziebonen schoon. Pel de uien, snijd ze in ringen. Pel het teentje knoflook.
• Kook de sperziebonen, uiringen en teentje knoflook bijtgaar in de kippenbouillon. Giet ze af en bewaar het kookvocht.  
• Neem de kipfilets uit de marinade, dep ze droog en bestrijk ze met de zonnebloemolie. Grilleer ze gaar en goudbruin in een grillpan of onder een hete grill. Halveer eventueel de maïskolfjes. Bestrooi de kip met zout en peper naar smaak.
• Verwarm de marinade, voeg de sperziebonen, uiringen en maïskolfjes toe met zoveel kookvocht tot een mooie saus ontstaat. Proef en breng op smaak met zout, peper en iets suiker. Serveer de kipfilets met de saus en gekookte rijst en bestrooi met fijngehakte koriander.

Bereidingsduur

gemiddeld + marineren