Knolselderij-knoflooksoep

De knolselderij-knoflooksoep heeft een perfecte textuur, niet te waterig, maar ook niet te dik.

Ingrediënten

  • ½ bol knoflook
  • 1 knolselderij (ca. 500 gram)
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 kipfilet
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 100 ml halfvolle melk
  • blaadjes van de knolselderij of wat bladselderij
  • zwarte peper
  • 6 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de teentjes knoflook los, maar pel ze niet.
  2. Pof de knoflook in een kleine droge koekenpan met een deksel erop in 20 minuten gaar.
  3. Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.
  4. Pel de ui en snijd hem klein.
  5. Fruit de ui in de olie glazig.
  6. Voeg de knolselderij toe met de kipfilet, 400 ml water en het stukje bouillontablet en breng dit aan de kook.
  7. Kook de knolselderij in 20 minuten gaar.
  8. Neem de kipfilet uit de pan.
  9. Druk de gare knoflook uit de velletjes en roer ze door de soep.
  10. Pureer de soep met een staafmixer.
  11. Breng de soep weer aan de kook en verdun hem met wat melk.
  12. Snijd de kipfilet in blokjes en roer ze door de soep.
  13. Was de blaadjes selderij, knip ze klein en strooi ze over de soep. Maal er wat zwarte peper over.
  14. Serveer er brood bij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van bouillon het etiket.

Ingrediënten over?

Stuk knolselderij:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
495 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
20 gram
Zout
1,7 gram