Koken met Mary deel 1

Koken met Mary juli/aug 2019

Een maaltijd buiten heeft gewoon wat extra's. Op warme dagen wil je het eten snel op tafel hebben staan en het moet lekker verfrissend zijn. Ik denk graag met je mee!

Kleurige watermeloensalade

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kwart water­meloen
  • 300 gram rijpe (cherry)­tomaten in verschillende kleuren 
  • 1 kleine rode ui
  • 150 gram feta 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel ­witte balsamicoazijn
  • 2 handjes veldsla
  • paar takjes verse basilicum
  • volkorenbrood
  • boter of olijfolie

TIP: De schil van een rijpe watermeloen is niet glanzend maar dof. Klinkt de meloen hol als je erop klopt? Dan weet je zeker dat je een rijp exemplaar te pakken hebt.

Bereiding

Snij het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes, de ­tomaten in kwarten of door de helft, en de ui in kleine partjes. Meng dit door ­elkaar. Verkruimel de feta. Klop een dressing van de olijfolie met de balsamicoazijn. Verdeel de veldsla over 2 borden, schep de salade erop en besprenkel met de dressing. Strooi de feta erover en garneer met wat basilicum. Serveer direct. Lekker met volkorenbrood en boter of ­olijfolie.

Verrassende watermeloen

Watermeloen is heerlijk ­verkoelend en dorstlessend. Je kunt natuurlijk gewoon een schijf uit de hand eten, maar maak ook eens een…

  • slush
    Verwijder de pitjes van de ­meloen, pureer het vruchtvlees met een blender of staafmixer en zet de meloenpuree een uur in de vriezer. Doorroeren en klaar is je ijsdrank.
  • mocktail
    Pureer voor deze alcoholvrije cocktail de watermeloen met een scheutje limoensap. Vul aan met koolzuurhoudend bronwater en serveer met ­ijsklontjes, blaadjes munt en een schijfje limoen.
  • fruitsalade
    Watermeloen, blauwe bessen, aardbeien en stukjes abrikoos. En daaroverheen geroosterd amandel­schaafsel.
  • yoghurtshake
    Pureer watermeloen in de blender en mix er Griekse ­yoghurt en een bolletje ­roomijs door.

Lees hier deel 2 van dit artikel!

Bron(nen):