Koolraap met couscous en kikkererwten

2 personen | 15-30 minuten | hoofdgerecht

Getty Images

Deze week een heerlijke maaltijd uit het menu van de week. Vandaag een lekker couscousrecept met kikkererwten en koolraap.

Ingrediënten

  • 1 kleine koolraap
  • 2 eetlepels rozijnen
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 120 gram volkoren couscous
  • 3 bosuitjes
  • 2-3 theelepels ras el hanout
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 150 gram)

Bereiding

  1. Snijd de koolraap in dunne plakken en schil ze. Snijd de plakken in kleine blokjes.
  2. Kook de koolraap in weinig water in ca. 10 minuten net gaar.
  3. Was de rozijnen.
  4. Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  5. Meng de rozijnen met de couscous in een kom en schenk de bouillon erover. Roer met een vork los en laat afgedekt 5 minuten wellen.
  6. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  7. Fruit de bosuitjes met de ras el hanout en het komijnzaad in de margarine zacht.
  8. Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken en spoel ze onder de kraan af.
  9. Warm de kikkererwten mee met de bosui.
  10. Meng de koolraap en de kikkererwten met bosui door de couscous en maak eventueel op smaak met wat ras el hanout.

Extra informatie
Allergie info: Lees het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.

Ingrediënten over?
Bosuitjes: Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast. Gebruik bosui in een pasta met notenragout.

Getty Images

Bron: Voedingscentrum
Auteur