Kruidige aardappelpuree met kip

Een heerlijk hoofdgerecht wat ook jij kan maken!

Ingrediënten

  • 600 gram kruimig kokende aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 200 gram kippendijfilet
  • kipkruiden zonder zout
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 bosuitje
  • 6 takjes selderij
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels zuivelspread light met kruiden

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  • Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  • Snijd de kip in repen en bestrooi ze met kipkruiden of peper en paprikapoeder.
  • Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  • Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
  • Was de selderijblaadjes en knip ze klein.
  • Breng de melk aan de kook.
  • Giet de gare aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Maak er met de hete melk en de zuivelspread een puree van. Roer er de bosui en de selderij door en warm de puree goed door.
  • Geef de kip en de sperziebonen erbij.

Extra informatie
Allergie info:
Kijk voor het gebruik van margarine op het etiket.
Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast. 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 min+
Bron(nen):
Energie
495 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,5 gram