Lamsgehaktballetjes in tomatensaus, courgettes en aardappelen

Snel en makkelijk klaar: deze kruidige gehaktballetjes.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 takjes peterselie
  • 150 gram lamsgehakt
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 3 vleestomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • mespunt tijm
  • 2 courgettes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Was de peterselie en knip het klein.
  3. Maak het gehakt aan met peper, een half uitgeperst teentje knoflook en de peterselie.
  4. Vorm er kleine balletjes van en zet ze afgedekt 15 minuten in de koelkast.
  5. Pel de ui snijd hem klein.
  6. Was de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees klein.
  7. Bak de gehaktballetjes in de olie bruin.
  8. Voeg de ui toe en pers de rest van de knoflook er boven uit. Bak dit kort mee.
  9. Voeg de stukjes tomaat, de tijm, peper en 100 ml water toe en stoof het geheel in 10 minuten gaar.
  10. Maak de courgettes schoon en snijd ze in plakken. Stoof de courgettes in de margarine in 5 minuten gaar.
  11. Serveer de courgette en de aardappelen bij de gehaktballetjes.

Variaties

Vervang het lamsgehakt door rundergehakt.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
515 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,2 gram