Linzen-tomatensoep met knoflookbroodjes

Getty Images

Heerlijke linzen-tomatensoep staat er op het menu voor de woensdagavond. Geschikt voor 2 personen en het bereiden duurt 30 minuten. Lekker met knoflookbroodjes.

Ingrediënten

  • 150-200 gram linzen
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 2 bruine pistoletjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • Mespunt tijm
  • 250 gram groente roerbakmix
  • 1 blikje maïskorrels
  • 6 dl tomaten-groentesap

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in ruim water in 20-40 minuten gaar.
  2. Warm de grill voor.
  3. Leg de plakjes rauwe ham op de bakplaat en bak ze onder de grill knapperig.
  4. Snijd de pistoletjes doormidden.
  5. Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit en roer er ½ eetlepel olie en wat tijm door.
  6. Bestrijk hiermee de snijvlakken van de pistoletjes.
  7. Rooster de halve pistoletjes onder de grill bruin.
  8. Bak de groentemix in de rest van de olie in een soeppan enkele minuten. Voeg de mais, de uitgelekte linzen en het tomatengroentesap toe en breng dit aan de kook.
  9. Laat de soep een paar minuten zacht koken.
  10. Maak de soep op smaak met wat peper.
  11. Leg op ieder portie een plakje ham en geef er de broodjes bij. 
Voedingswaarden per persoon
 Recept 
Energie645 kcal 
Eiwit35 gram 
Koolhydraten80 gram 
Vet15 gram 
Verzadigd vet3 gram 
Vezels25 gram 
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum