Linzensoep met kruidenyoghurt

Deze linzensoep is makkelijk te maken en heerlijk kruidig.

Ingrediënten

  • 150-200 gram rode linzen
  • 1 venkel
  • 1 prei
  • stuk knolselderij
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 4 takjes koriander
  • 4 sprieten bieslook
  • 75 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Was de linzen.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de venkel in repen, de prei in ringen en de knolselderij en wortel in blokjes.
  4. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil. Halveer de sinaasappel en snijd er 1 dunne plak af. Pers de rest van de sinaasappel uit. Snijd de plak in vieren en houd apart.
  5. Verwarm de olie in een soeppan en smoor hierin de venkel en de prei zacht.
  6. Voeg de rest van de groente, de linzen, 400 ml water en het stukje bouillontablet toe en kook de linzen in 15 - 20 minuten gaar.
  7. Maak de soep op smaak met wat geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap. Pureer eventueel de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  8. Knip de koriander en het bieslook klein boven de yoghurt. Roer dit door elkaar.
  9. Schep op iedere kom soep een lepel kruidenyoghurt en leg er een partje sinaasappel op.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Stuk knolselderij:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
460 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
30 gram
Zout
0,6 gram