Pittige paddenstoelensoep

Getty Images

Een heerlijke combinatie van pittig en gezond.

Aantal personen: 2                   Bereiding:  0-15 minuten  

Ingrediënten

1 sjalot
1 rode of groene peper
100 gram oesterzwammen
100 gram (kastanje)champignons
200 gram tomatenblokjes zonder zout
1 eetlepel vloeibare margarine
8 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  2. Maak het pepertje schoon, verwijder de pitjes en snijd het fijn.
  3. Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de oesterzwammen in repen en de champignons in plakjes.
  4. Pureer de tomatenblokjes met een staafmixer of in de keukenmachine.
  5. Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalot glazig.
  6. Bak de paddenstoelen en het pepertje kort mee.
  7. Voeg de gepureerde tomaten en 100 ml water toe en kook de soep een paar minuten.
  8. Was de basilicum en knip het klein.
  9. Strooi de basilicum over de soep.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Champignons: bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar. De overige champignons kunnen verwerkt worden in dit roerbakgerecht met wasabi en noedels.

Duurzaam

Oesterzwammen is deze maand (maart) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie                                          80 kcal
Eiwit                                               3 gram
Koolhydraten                              4 gram
Waarvan suikers                        3 gram
Vet                                                  5 gram
Waarvan verzadigd vet            1 gram
Vezels                                            3 gram
Zout                                         < 0.1 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum