 
Getty Images
      
  Een heerlijke kleurrijke curry wat binnen 30 minuten op tafel staat!
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30 minuten
          Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
- 400 gram panklare prei
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 eetlepel olie
- 150 gram rundvleesreepjes
- 1 eetlepel currypasta (pot)
Voedingswaarden
    Energie 
              
  535kcal
          
    Eiwit 
              
  30 gram
          
    Koolhydraten 
              
  65 gram
          
    Suiker 
              
  8 gram
          
    Vezels 
              
  7 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  700 milligram
          Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudgeel.
- Doe de prei met de tomatenblokjes in een pan en smoor de groente in 10 minuten gaar.
- Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de reepjes vlees in enkele minuten bruin en gaar. Bak de currypasta kort mee.
- Schep het vlees op de prei.
- Bestrooi het met de amandelsnippers en geef de rijst erbij.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
