Rijst met pittig vlees en sperziebonen

Ingrediënten

  • 1 gedroogd pepertje
  • 1 teentje knoflook
  • citroensap
  • 150 gram varkenspoelet (nasivlees)
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 1 ui
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels
  • 150-200 gram zilvervliesrijst

Bereiding

  1. Verkruimel het pepertje boven een kom en pers het teentje knoflook er bovenuit. Roer er wat citroensap door.
  2. Schep het varkenspoelet erdoor en laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
  3. Was de abrikozen en snijd ze in reepjes.
  4. Maak de ui en de sperziebonen schoon. Snijd de ui in snippers en breek de sperziebonen eenmaal.
  5. Fruit de ui in 1 eetlepel olie glazig.
  6. Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen. Giet er zoveel water bij tot het een vingerkootje boven het oppervlak staat. Roer de abrikozen erdoor. Kook de rijst in 15 – 20 minuten gaar. Pas eventueel de kooktijd van de rijst aan, zie de verpakking.
  7. Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
  8. Verwarm de andere lepel olie en bak hierin het gemarineerde vlees in 5 minuten gaar en bruin. Meng alles door de rijst.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ min
Bron(nen):
Energie
645 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
90 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,1 gram