Rijstepot

Getty Images

Met zilvervliesrijst als basis.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30 min+

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie
  • 150 - 200 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram sperziebonen
  • 150 gram diepvries doperwtjes
  • 1 rode paprika
  • 150 gram varkenspoelet
  • tijm of oregano
  • peper

Voedingswaarden

Energie 
605kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum

Bereiding

  • Pel de ui en snijd hem klein.
  • Fruit de ui in 1 eetlepel olie glazig.
  • Voeg de rijst toe en bak de rijst even mee.
  • Giet er 300-400 ml water bij en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  • Kook de sperziebonen 8 minuten in een beetje water. Kook de doperwten 1 minuut mee.
  • Maak de paprika schoon en snijd paprika in blokjes.
  • Bak het vlees in de andere eetlepel olie bruin en gaar. Bak de paprikablokjes mee. Strooi er wat peper over.
  • Roerbak de doperwtjes en de sperziebonen kort mee met het vlees.
  • Meng het vleesmengsel door de rijst. Maak het op smaak met wat tijm of oregano.

Ingrediënten over?

Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.