
Getty Images
Met zilvervliesrijst als basis.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 min+
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 eetlepels olie
- 150 - 200 gram zilvervliesrijst
- 200 gram sperziebonen
- 150 gram diepvries doperwtjes
- 1 rode paprika
- 150 gram varkenspoelet
- tijm of oregano
- peper
Voedingswaarden
Energie
605kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
100 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui in 1 eetlepel olie glazig.
- Voeg de rijst toe en bak de rijst even mee.
- Giet er 300-400 ml water bij en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Kook de sperziebonen 8 minuten in een beetje water. Kook de doperwten 1 minuut mee.
- Maak de paprika schoon en snijd paprika in blokjes.
- Bak het vlees in de andere eetlepel olie bruin en gaar. Bak de paprikablokjes mee. Strooi er wat peper over.
- Roerbak de doperwtjes en de sperziebonen kort mee met het vlees.
- Meng het vleesmengsel door de rijst. Maak het op smaak met wat tijm of oregano.
Ingrediënten over?
Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.