Romige pruimencoupe

Deze verwennerij tover je binnen een kwartier op tafel.

Aantal personen: 2                      Bereidingstijd: 0-15 minuten 

Ingrediënten

  • ½ perssinaasappel
  • 7 pruimen
  • 200 ml halfvolle Biogarde yoghurt

Bereiding

  1. Pers de halve sinaasappel uit.
  2. Maak de pruimen schoon. Pureer 6 pruimen en snijd 1 pruim in mooie stukjes.
  3. Klop de yoghurt luchtig met de pruimenpuree en het sinaasappelsap.
  4. Verdeel dit over 2 coupes en garneer met de stukjes pruim.

Ingrediënten over?

Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Duurzaam

Pruim heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie                                       115 kcal
Eiwit                                              5 gram
Koolhydraten                           15 gram 
Waarvan suikers                     15 gram
Vet                                                 2 gram
Waarvan verzadigd vet           1 gram
Vezels                                           3 gram
Zout                                           0,1 gram

Bron(nen):