Salade van asperges en aardbeien

Aardbeien zijn door de moderne teeltmethodes steeds langer op de markt, maar deze tijd blijft de topperiode voor de rode zomerkoninkjes. Dé periode om jam te maken, coulis (gepureerde vruchtensaus) voor bij een dessert of aardbeien in te vriezen voor een te bakken taart in een later seizoen. Het meest gebruikte ras is de Elsanta met stevige en sappige vruchten en een tamelijk sterk aroma. De soort heeft een goede, aangename smaak en een prima houdbaarheid. Verse aardbeien zijn gezond door hun hoge vitamine C gehalte (60 mg per 100 gram). 

Bereidingsduur 
gemiddeld

Ingrediënten

  • Ingredienten
  • 250 gram witte asperges
  • 1/2 venkelknol
  • 125 gram aardbeien
  • voor de dressing:
  • 3 eetlepels fijne olijfolie
  • 1 eetlepels witte (balsamico)-azijn
  • 1 theelepel vloeibare (acacia)honing
  • 1/2 eetlepel kervel, fijngeknipt + extra voor de garnering
  • (zee)zout en veel versgemalen peper