 
Getty Images
      
  Heerlijke kipgoulash met verschillende groentes
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 min
          Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 400 gram sperziebonen
- 200 gram kipfilet
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 eetlepel goulashkruiden zonder zout
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 2 eetlepels dikke halfvolle yoghurt
Voedingswaarden
    Energie 
              
  445kcal
          
    Eiwit 
              
  30 gram
          
    Koolhydraten 
              
  50 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  10 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  200 milligram
          Bereiding
- Maak de ui en de paprika schoon.
- Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Maak de sperziebonen schoon en halveer ze.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de margarine en bak de kip en de ui in enkele minuten bruin.
- Bak de goulashkruiden kort mee.
- Voeg de paprikablokjes, de aardappelblokjes, 200 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook het gerecht in ca. 10 minuten gaar.
- Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
- Schep aan tafel een lepel yoghurt op de goulash en geef de sperziebonen erbij.
Ingrediënten over?
Zet de yoghurt na gebruik direct terug in de koelkast. Hierdoor blijft het langer goed. De yoghurt is nog 5-7 dagen houdbaar. 15Gooi een gesloten verpakking yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
