Snelle kipgoulash uit de wok

Heerlijke kipgoulash met verschillende groentes

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel goulashkruiden zonder zout
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 2 eetlepels dikke halfvolle yoghurt

Bereiding

  • Maak de ui en de paprika schoon.
  • Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. 
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verwarm de margarine en bak de kip en de ui in enkele minuten bruin.
  • Bak de goulashkruiden kort mee.
  • Voeg de paprikablokjes, de aardappelblokjes, 200 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook het gerecht in ca. 10 minuten gaar.
  • Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  • Schep aan tafel een lepel yoghurt op de goulash en geef de sperziebonen erbij.

Ingrediënten over?

Zet de yoghurt na gebruik direct terug in de koelkast. Hierdoor blijft het langer goed. De yoghurt is nog 5-7 dagen houdbaar. 15Gooi een gesloten verpakking yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
445 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,2 gram