Snijbonen met witte bonen en hazelnoten

In een handomdraai klaar. Met een lekkere bite door de nootjes is dit snelle recept vast een blijvertje.

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 kleine pot of blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  • Maak de snijbonen schoon en snijd ze in smalle repen.
  • Kook de snijbonen in weinig water in 10 minuten net gaar.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Bak de hazelnoten met het komijnzaad in een droge koekenpan licht.
  • Spoel de witte bonen af en laat ze uitlekken.
  • Pel het sjalotje en snijd het in halve ringen.
  • Fruit het sjalotje in de olie zacht.
  • Verwarm de witte bonen al roerend met de sjalot. 
  • Schep de snijbonen erdoor en strooi de hazelnoten erover.

Ingrediënten over?

Bewaar sjalotten buiten de koelkast op een koele, droge donkere plaats.
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
445 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
25 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
20 gram
Zout
0,6 gram
Trefwoorden: