Snijbonen met witte bonen en hazelnoten

Getty Images

In een handomdraai klaar. Met een lekkere bite door de nootjes is dit snelle recept vast een blijvertje.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 min

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 kleine pot of blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels olijfolie

Voedingswaarden

Energie 
445kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum

Bereiding

  • Maak de snijbonen schoon en snijd ze in smalle repen.
  • Kook de snijbonen in weinig water in 10 minuten net gaar.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Bak de hazelnoten met het komijnzaad in een droge koekenpan licht.
  • Spoel de witte bonen af en laat ze uitlekken.
  • Pel het sjalotje en snijd het in halve ringen.
  • Fruit het sjalotje in de olie zacht.
  • Verwarm de witte bonen al roerend met de sjalot. 
  • Schep de snijbonen erdoor en strooi de hazelnoten erover.

Ingrediënten over?

Bewaar sjalotten buiten de koelkast op een koele, droge donkere plaats.