Spiesjes van coquilles St. Jaques en grote garnalen met groene kruidensaus

Behalve als amuse zijn deze spiesjes ook goed als voorgerecht te serveren op één van de komende feestdagen. Weinig kilocalorieën, gezond en lekker. Coquilles St. Jacques of St. Jakobsschelpen zijn afkomstig uit Schotland, Noorwegen en Frankrijk. Deze maanden is er een groot aanbod, maar coquilles zijn ook diepgevroren verkrijgbaar. Kies voor de saus een mooie olijfolie, ga hiervoor eens naar een gespecialiseerde winkel, laat u adviseren en proef de verschillen. De rode balsamico azijn is de meest bekende, maar probeer voor deze saus de witte variant te vinden.Door de toevoeging van het water wordt de saus lichter en minder vetrijk. Serveer bij de spiesjes een droge witte wijn zoals een Bergerac sec of een Montravel.

Ingrediënten

  • Benodigdheden
  • Voor 16 spiesjes:
  • 16 coquilles St. Jacques
  • 4 artisjokkenbodems (uitgelekt uit blik)
  • 16 gepelde grote garnalen
  • zout, peper
  • sap van citroen
  • Voor de saus:
  • 20 gram platte peterselie
  • 20 gram basilicum
  • 20 gram rucola
  • 15 gram munt
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 3 eetlepels heet water