Spitskool en tempé geroerbakt met noedels

Klaar in een handomdraai.

Ingrediënten

  • 1 kleine spitskool (ca. 500 gram)
  • 1 rode paprika
  • 150 gram tempé
  • 150 gram volkoren noedels
  • 2 eetlepels olie
  • ½ eetlepel kerrie
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis
  • 1 eetlepel ongezouten pinda's

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de spitskool in repen en de paprika in blokjes.
  2. Snijd de tempé in reepjes.
  3. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de tempé bruin.
  5. Voeg de spitskool, de paprika en de kerrie toe en roerbak dit kort mee.
  6. Giet er 100 ml water bij en laat de groente in ca. 8 minuten verder gaar stoven. Voeg de laatste minuut de doperwtjes toe.
  7. Voeg de uitgelekte noedels toe en maak het gerecht op smaak met wat sojasaus.
  8. Hak de pinda’s grof en strooi ze erover.

Ingrediënten over?

Pinda's:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
645 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
20 gram
Zout
1,1 gram