Stamppot van snijbonen en witte bonen (blote billetjes in het gras)

Getty Images

Een winters stamppotje van aardappelen, snijbonen en witte bonen, ook wel blote billetjes in het gras genoemd.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 800 gram snijbonen
  • 400 gram witte bonen (gaar uit pot of zelf gekookt)
  • 40 gram boter

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20 minuten gaar.
  2. Maak de snijbonen schoon en snij deze in hele dunne reepjes, eventueel met een snijbonenmolen of met een keukenmachine. Kook de snijbonen de laatste 10 minuten met de aardappelen mee.
  3. Warm ondertussen de witte bonen op. 
  4. Giet de aardappelen/snijbonen af, vang het kookwater op. Stamp de aardappelen grof met de snijbonen. Voeg de witte bonen toe en stamp nog even door.
  5. Voeg wat van het kookwater toe om het smeuïg te maken. Roer de boter door de stamppot en maak op smaak met zout en peper.

Tip

Lekker met een gehaktbal, een gebakken speklapje of een stukje rookworst, liefst biologisch.

Maar zonder vlees kan ook: door de witte bonen bevat de stamppot al voldoende eiwit. De bonen zijn een prima vleesvervanger.

Dit is een recept van www.puurgezond.nl

Auteur