Tagliatelle met sardine-paprikasaus

Getty Images

Heerlijke tagliatelle in sardine-paprikasaus met verschillende groentes.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 min

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 6 sprieten bieslook
  • azijn
  • peper
  • 200 gram volkoren tagliatelle of andere volkoren pasta
  • 100 gram gegrilde paprika zonder zout, koelvak
  • 1 blikje sardines naturel
  • 2 ansjovisfilets (blikje)
  • 100 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 2 eetlepels zuivelspread light
  • 8 blaadjes basilicum

Voedingswaarden

Energie 
535kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum

Bereiding

  • Was de courgette en verwijder de steelaanzet. Snijd de courgette in staafjes of linten.
  • Was de bieslook en knip het klein.
  • Meng de courgette met de bieslook, wat azijn en peper. Zet even apart.
  • Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de gegrilde paprika in stukken.
  • Verwijder van de sardientjes de graat.
  • Snijd de ansjovisfiletjes in stukjes.
  • Pureer de sardientjes met de paprika, de tomatenblokjes, de ansjovisjes en de zuivelspread met een staafmixer of in de keukenmachine.
  • Verwarm de puree al roerend. Voeg een paar lepels kookvocht van de pasta toe.
  • Was de basilicum en knip het klein. 
  • Maak de saus op smaak met peper en de basilicum.
  • Verdeel de uitgelekte tagliatelle over 2 borden en schep de saus erop. Geef de courgettesalade erbij.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus. Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.