Tagliatelle met sardine-paprikasaus

Heerlijke tagliatelle in sardine-paprikasaus met verschillende groentes.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 6 sprieten bieslook
  • azijn
  • peper
  • 200 gram volkoren tagliatelle of andere volkoren pasta
  • 100 gram gegrilde paprika zonder zout, koelvak
  • 1 blikje sardines naturel
  • 2 ansjovisfilets (blikje)
  • 100 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 2 eetlepels zuivelspread light
  • 8 blaadjes basilicum

Bereiding

  • Was de courgette en verwijder de steelaanzet. Snijd de courgette in staafjes of linten.
  • Was de bieslook en knip het klein.
  • Meng de courgette met de bieslook, wat azijn en peper. Zet even apart.
  • Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de gegrilde paprika in stukken.
  • Verwijder van de sardientjes de graat.
  • Snijd de ansjovisfiletjes in stukjes.
  • Pureer de sardientjes met de paprika, de tomatenblokjes, de ansjovisjes en de zuivelspread met een staafmixer of in de keukenmachine.
  • Verwarm de puree al roerend. Voeg een paar lepels kookvocht van de pasta toe.
  • Was de basilicum en knip het klein. 
  • Maak de saus op smaak met peper en de basilicum.
  • Verdeel de uitgelekte tagliatelle over 2 borden en schep de saus erop. Geef de courgettesalade erbij.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus. Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
535 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,2 gram
Trefwoorden: