
Getty Images
Heerlijke tagliatelle in sardine-paprikasaus met verschillende groentes.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 1 courgette
- 6 sprieten bieslook
- azijn
- peper
- 200 gram volkoren tagliatelle of andere volkoren pasta
- 100 gram gegrilde paprika zonder zout, koelvak
- 1 blikje sardines naturel
- 2 ansjovisfilets (blikje)
- 100 gram tomatenblokjes zonder zout
- 2 eetlepels zuivelspread light
- 8 blaadjes basilicum
Voedingswaarden
Energie
535kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1200 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Was de courgette en verwijder de steelaanzet. Snijd de courgette in staafjes of linten.
- Was de bieslook en knip het klein.
- Meng de courgette met de bieslook, wat azijn en peper. Zet even apart.
- Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de gegrilde paprika in stukken.
- Verwijder van de sardientjes de graat.
- Snijd de ansjovisfiletjes in stukjes.
- Pureer de sardientjes met de paprika, de tomatenblokjes, de ansjovisjes en de zuivelspread met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Verwarm de puree al roerend. Voeg een paar lepels kookvocht van de pasta toe.
- Was de basilicum en knip het klein.
- Maak de saus op smaak met peper en de basilicum.
- Verdeel de uitgelekte tagliatelle over 2 borden en schep de saus erop. Geef de courgettesalade erbij.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus. Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.