Uiensoep met witte bonen

Een vullende maaltijdsoep mede dankzij de witte bonen.

Ingrediënten

  • 400 gram uien
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • peper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 klein blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 4 takjes selderij
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  • Pel de uien en snijd ze in ringen.
  • Fruit de uienringen in de margarine met peper en het paprikapoeder goudgeel.
  • Strooi het volkorenmeel erover en warm dit goed door.
  • Giet er onder goed roeren 400 ml water bij met het stukje bouillontablet en breng dit aan de kook.
  • Spoel de witte bonen af.
  • Voeg de witte bonen toe en kook de soep 10 minuten.
  • Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  • Maak de soep op smaak met de selderij en geef de geraspte kaas en het brood erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.
Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
485 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
20 gram
Zout
1,6 gram