Varkensfilet met sinaasappel

Lekker met aardappelen en paksoi.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 lapjes varkensfilet
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 paksoi
  • 1 eetlepel olie
  • 1 sinaasappel
  • mespunt gemberpoeder

Bereiding

  • Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  • Bestrooi het vlees met peper en bak het in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin.
  • Maak de paksoi schoon en snijd het in repen. Roerbak de paksoi in de hete olie in een paar minuten beetgaar.
  • Was de sinaasappel en rasp 1 theelepel van het buitenste van de schil.
  • Schil de sinaasappel dik, snijd het vruchtvlees in blokjes en vang het sap op.
  • Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  • Bak de blokjes sinaasappel kort in de achtergebleven margarine. Voeg wat gemberpoeder, het opgevangen sinaasappelsap, 100 ml water en de geraspte sinaasappelschil toe en warm dit even door.
  • Warm het vlees nog even in de saus op. Geef de paksoi en aardappelen erbij.

Ingrediënten over?

Sinaasappels kunnen in de koelkast worden bewaard, maar het is niet nodig. Ze blijven 1-2 weken op de fruitschaal goed.
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
480 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
7 gram
Zout
0,3 gram