Viskoekjes

Getty Images

Ook lekker met met broccoli en aardappelpuree erbij.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+

Ingrediënten

  • 200 gram visfilet bijv. pangasius (diepvries of vers)
  • 1 dl (vis)bouillon met minder zout
  • ½ bosui
  • 1 ei
  • 1 volkoren beschuit
  • 2 theelepels dille (diepvries of vers)
  • ± 1 theelepel citroensap
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Laat de visfilet in de bouillon tegen de kook aan gaar worden.
  2. Snijd het stuk bosui heel fijn.
  3. Klop het ei los.
  4. Maak de beschuit fijn.
  5. Verdeel de gare vis in stukjes en meng er de bosui, het losgeklopte ei, de fijngemaakte beschuit, peper, de dille en wat citroensap door.
  6. Maak er een stevig mengsel van. Voeg eventueel nog wat fijngemaakte beschuit toe.
  7. Vorm er 6 kleine koekjes van en laat ze in de koelkast een half uur opstijven.
  8. Verwarm de margarine en bak hierin de viskoekjes in 10 minuten bruin en gaar.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram broccoli
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
245kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
790 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum