Waterzooi met kip

Typisch Gents gerecht met kip, groente en aardappelen.

Ingrediënten

  • 2 kipkarbonades (bovenpoot zonder vel)
  • peper, gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½ kippenbouillontablet met minder zout
  • 2 takjes rozemarijn of tijm
  • 3 aardappelen
  • 1 prei
  • 1 flinke winterwortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 volkoren boterhammen
  • 5 takjes peterselie

Bereiding

  • Bestrooi de kipkarbonades met peper en paprikapoeder.
  • Bak de kip in de hete margarine bruin.
  • Voeg 500 ml water met het stuk bouillontablet en de rozemarijn toe en kook de kip 20 minuten.
  • Maak de aardappelen en de groente schoon.
  • Snijd de aardappelen in blokjes, de prei in ringen, de wortel in plakken en de bleekselderij in boogjes.
  • Doe de aardappelen en de groente in de bouillon en kook alles in 15 minuten gaar.
  • Rooster het brood en snijd het in repen.
  • Was de peterselie en knip het klein.
  • Strooi de peterselie over de waterzooi en geef de repen brood erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of salade.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 min+
Bron(nen):
Energie
475 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,8 gram