Witte bonen met mosterd-groentensaus

Dit heerlijke bonengerecht zit vol goede voedingsstoffen en is lekker snel te maken.

Aantal personen: 2                    Bereidingstijd: 15-30 minuten 

Ingrediënten

  • 3 stengels bleekselderij
  • 250 gram prei
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels olie
  • mespunt tijm
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • peper
  • 1 blik of grote pot witte bonen

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij, de prei en de champignons schoon.
  2. Snijd de stengels bleekselderij in smalle boogjes, de prei in ringen en de champignons in plakken.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de bleekselderij en de prei zacht.
  4. Voeg 200 ml water toe met wat tijm en de mosterd en kook dit 5 minuten.
  5. Voeg de champignons toe en warm ze kort mee.
  6. Rooster het mosterdzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
  7. Maak de groentesaus op smaak met peper.
  8. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af. Verwarm de bonen in weinig water.
  9. Giet ze af, strooi het mosterdzaad erover en geef de groentesaus erbij.

Ingrediënten over?

Bleekselderij: bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken of in deze lekkere linzensalade.

Duurzaam

Bleekselderij heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie:                                            410 kcal       
Eiwit:                                                 
25 gram
Koolhydraten:                                40 gram
Waarvan suikers:                            3 gram 
Vet:                                                    
15 gram
Waarvan verzadigd vet:                 2 gram                      
Vezels:                                               
20 gram
Zout:                                                 1,3 gram

Bron(nen):