Wortelcrèmesoep met notenkruim

Met wortelsoep zet je iets bijzonders op tafel.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 500 gram winterwortelen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel komijnzaad
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 perssinaasappel
  • 50 gram ongezouten noten
  • sumak of chilivlokken
  • 100 ml halfvolle melk
  • 4 volkoren boterhammen
  • peper

Bereiding

  • Pel de ui en snijd hem klein.
  • Schil het stukje gember en rasp het.
  • Maak de wortels schoon en snijd ze in plakken.
  • Verwarm de margarine en fruit hierin de ui, de gember en het komijnzaad.
  • Voeg de wortels toe met 400 ml water en het stuk bouillontablet en kook dit in 10 minuten gaar.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
  • Hak de noten klein en meng er wat sumak of chilivlokken door.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Verdun de soep met de melk.
  • Maak de soep op smaak met peper, geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap.
  • Schep aan tafel het notenkruim op de soep en geef er brood bij

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
Gember is ook lekker met Chinese kool. 
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
560 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram
Zout
1 gram