Zalmkegeltjes met room

Geniet van dit heerlijke voorgerecht van gerookte zalm met room. Het gerecht is gemakkelijk te bereiden. Probeer het recept nu!

voorgerecht
bereiding 40 minuten + 1 uur
voor 4 personen

Ingrediënten:

4 plakken gerookte zalm
200 g rauwe zalmstukken
200 g dikke room
20 cl visfond
6 gelatineblaadjes
4 plukjes dille

Bereidingswijze:

1. Breng de visfond aan de kook. Dompel er de zalmstukken in en laat 15 minuten pocheren.
2. Bekleed ondertussen vier glazen of vormen (voor individuele porties) met vershoudfolie en vervolgens met de plakken gerookte zalm.
3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
4. Laat de zalmstukken uitlekken en houd een kleine soeplepel visfond apart. Breng de soeplepel visfond aan de kook en neem dan meteen van het vuur.
5. Knijp de gelatineblaadjes uit met de handen. Laat ze al kloppend smelten in de hete visfond.
6. Doe de gepocheerde zalm in de kom van de mixer samen met de room, de gegeleerde visfond, peper en zout. Mix tot een gladde crème. Verdeel deze over de glazen of vormen. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
7. Ontvorm de porties net voor het opdienen op de borden. Versier met een plukje dille.

Klik hier om terug te gaan naar de visgerechten!