Zaterdag: Minestrone

Getty Images

Mediterrane lievelingsgerechten.

Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur: 15 tot 30 minuten

Ingrediënten:

25 gram mager rookspek 
1 eetlepel olijfolie 
1 ui 
1 wortel 
2 stengels bleekselderij 
100 gram sperziebonen 
2 tomaten 
1 teentje knoflook 
1 bouillontablet 
1 laurierblad 
½ theelepel basilicum 
1 eetlepel tomatenpuree 
25 gram volkorenmacaroni 
1 kleine pot witte bonen 
25 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Snijd het rookspek in kleine blokjes en bak het in de olie in een soeppan langzaam bruin.
2. Maak de groente schoon.
3. Snijd de ui in snippers, de wortel in halve plakjes, de bleekselderij in smalle boogjes, de prei in ringen, de sperziebonen in stukjes en de tomaten in parten.
4. Bak de ui, bleekselderij en de prei mee met het spek en pers het teentje knoflook er boven uit.
5. Voeg de sperziebonen, de tomaten, ½ l water, de bouillontablet, het laurierblad, de basilicum en de tomatenpuree toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
6. Roer de macaroni er door en kook de macaroni gaar.
7. Voeg de uitgelekte witte bonen toe en warm de soep goed door.
8. Maak de soep op smaak met peper.
9. Geef er een sneetje volkorenbrood en de geraspte kaas er bij.

Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig:
2 sneden volkorenbrood

Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 350 kcal 430 kcal
  1470 kj 1806 kj
Eiwit 15 gram 20 gram
Koolhydraten 30 gram 45 gram
Vet 15 gram 15 gram
Verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Voedingscentrum