Zelf appelsap maken zonder sapcentrifuge? Zo doe je dat

Getty Images

Een glas appelsap is een heerlijke dorstlesser. Wist je dat je zelf gemakkelijk appelsap kunt maken? Het duurt wel even, maar dan heb je ook wat! Maak je eigen appelsap met het onderstaande recept.

Dit heb je nodig: 

  • 10 appels* 
  • Schilmesje
  • Snijplank
  • 2 pannen (of 1 pan en een grote kom)
  • Vergiet
  • Schone theedoek

*10 appels is voor c.a. 4 personen. Je kunt verschillende soorten appels gebruiken, een mengsel van zoete en zure appels is het lekkerst. 

Bereidingswijze: 

  1. Was de appels en snijd ze in stukken. Verwijder de klokhuizen. Gebutste appels kun je gewoon gebruiken, maar let wel op dat er geen rotte plekken op zitten. Rotte plekken kun je wegsnijden. De schil van de appels mag blijven zitten.
  2. Zet de pan met een laagje water op het vuur. 
  3. Leg de appels in de pan en doe de deksel erop. 
  4. Laat de appels 45 minuten koken (of totdat ze zacht zijn en uit elkaar vallen. 
  5. Haal de pan van het vuur en mix het geheel tot een gladde moes. 
  6. Leg de schone theedoek in het vergiet en zet hier een schone pan of grote kom onder.
  7. Zeef de appels door het vergiet.
  8. Laat het sap in de pan/kom afkoelen in de koelkast en klaar is je appelsap!

TIP: Je kunt wat citroensap of suiker naar smaak toevoegen, mocht het sap zoeter of zuurder uitgevallen zijn dan gewenst. 

Bron: Verse Oogst.

Auteur