Zondag: Kip in amandelsaus

Lekker met Chinese kool en zilvervliesrijst.

Een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten.

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten zonder vel
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 1 ui
  • 1 vleestomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 25 gram blanke ongezouten amandelen
  • 1 eetlepel broodkruim of paneermeel

Bereidingswijze

  1.     Bestrooi de kip met peper en een beetje zout.
  2.     Bak de kip in de hete margarine bruin.
  3.     Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  4.     Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  5.     Bak de ui met de kip mee goudbruin.
  6.     Voeg de tomaat en 2 dl water toe en stoof de kip 40 minuten.
  7.     Haal het vliesje van de knoflook.
  8.     Was de peterselie.
  9.     Maal de amandelen in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
  10.     Maal dit met wat stoofvocht, het paneermeel, de knoflook en de peterselie tot een papje.
  11.     Roer het papje door het stoofvocht van de kip en laat dit nog 5 minuten meepruttelen.
Menusuggestie
Lekker met Chinese kool en zilvervliesrijst.

Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 380 kcal 635 kcal
Eiwit 30 gram 40 gram
Koolhydraten 9 gram 60 gram
Vet 25 gram 25 gram
Verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 3 gram 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum