Zuurkoolravioli met paddenstoelensaus

Een onverwachte en spannende combinatie, net voordat de lente begint! Zuurkool met pasta is een onverwachte combinatie, maar het proberen zeker waard. Maak voor de ravioli zelf het pastadeeg, er is geen pastamachine nodig, een keukenroller of fles is voldoende.

Bereidingsduur 
lang

Ingrediënten

  • Benodigdheden
  • Voor 4 personen
  • Voor de ravioli:
  • - 300 gram bloem van harde tarwe
  • - 3 grote eieren
  • - theelepel zout
  • - 1-2 eetlepels olijfolie
  • voor de vulling:
  • - 1 grote ui
  • - 1 eetlepel olijfolie
  • - 200 gram (voorgekookte) zuurkool
  • - 1 middelgrote appel
  • - 70 gram geraspte licht belegen kaas
  • - 1 losgeklopt eiwit voor het bestrijken
  • voor de saus:
  • - 20 gram gedroogde paddenstoelen
  • - 1 dl water
  • - 200 gram champignons
  • - 1 eetlepel (olijf)olie
  • - 200 gram Hüttenkäse
  • - 4 takjes platte peterselie
  • - zout, peper