De 5 hoogtepunten van de Hebriden

De bijzondere eilandengroep van Schotland

Een reis naar Schotland is prachtig, maar wat dacht u van de Hebriden? Deze eilanden voor de westkust van Schotland zijn onder andere te bereiken vanaf Ullapool en Oban. Houdt u van natuur, dan zit u hier goed! Plusonline en Zoover zetten 5 hoogtepunten van de Hebriden voor u op een rij.

Het landschap op de eilanden is prachtig. Er zijn verschillende kleine plaatsjes, die veelal aan zee liggen. Golfen kan er bij verschillende golfclubs en natuurlijk mogen de verschillende distillery’s van Schotse Whisky ook niet ontbreken. Bent u in Stornoway, dan kunt u proeven van de zwarte pudding.

Top 5 best beoordeelde bestemmingen op en nabij de Hebriden

Ullapool 8,4
“Ullapool is een leuk vissersdorp, met aan de haven verschillende eetgelegenheden. Vanuit Ullapool kunt u richting de Hebriden afreizen. Het levendige stadje is namelijk hét vertrekpunt van de veerboot naar Stornoway. Stornoway ligt op het eiland Lewis. Het landschap en de sfeer in Ullapool zijn indrukwekkend en mooi. Ideaal voor iedereen die op zoek is naar rust. De borden die waarschuwen voor overstekende herten staan er niet voor niets. U ziet de herten zelfs in de tuinen staan. De omgeving is geschikt voor wandelen in de heuvels en bergen. Als u wilt golfen, kan dat bij de Ullapool Golf Club. Ullapool is echt een vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Als u de adem inhoudt en luistert, hoort u helemaal niks.” Aldus onder andere de bezoekers op Zoover.nl over Ullapool.

Ullapool

Tobermory (Mull) 8,0
“Tobermory is een schilderachtige plaats met zijn kleurrijke huisjes aan de baai. Het is de hoofdplaats van het eiland Mull. Naast wat restaurants heeft het levendige plaatsje ook veel schattige winkeltjes. Deze zijn weliswaar op toeristen gericht, maar hebben veel mooie handgemaakte spullen. Net als Ullapool heeft ook Tobermory een eigen golfclub. En Schotse Whisky mag natuurlijk ook niet ontbreken. U kunt een bezoek brengen aan de Tobermory Distillery. Het eiland Mull heeft een schitterende natuur. Het is wel opletten met de bochten, maar het rijden over smalle kustweggetjes om de natuur te zien is de moeite waard!” Aldus onder andere de bezoekers op Zoover.nl over Tobermory.

Tobermory

Oban 7,8
“Oban is een kleine, maar gezellige kustplaats in Schotland. Geschikt voor tal van uitstapjes. Bijvoorbeeld naar Mull, één van de eilanden van de Hebriden. Er zijn regelmatig overtochten naar dit eiland. Ook een excursie naar Isle of Man, het uitzicht vanaf de McCaigs Tower en de Oban Distillery zijn een aanrader. Oban heeft zelf veel te bieden op het gebied van historie. In de omgeving zijn er verschillende kastelen en andere bezienswaardigheden. Tevens is het ook de ideale stad om een aantal dagen te verblijven als u de omgeving wilt bekijken, die zeker de moeite waard is. Wel is het aan te raden om daar bijvoorbeeld een fiets te huren, dit geeft veel vrijheid voor het bezichtigen van plaatsen waar bijvoorbeeld geen parkeerplaats is. Oban is zeker de moeite waard om naar toe te gaan!” Aldus bezoekers op Zoover.nl over Oban.

Oban

Portree (Skye) 7,8
“Portree is een leuk vissersdorpje op het schitterende eiland Skye, met alle charmes die u mag verwachten van een havenplaats. Het is klein, dus qua cultuur is er niet heel veel te zien of te doen. Maar de omgeving is fantastisch. Een lekkere wandeling maken is het leukste om te doen. Isle of Skye is een absolute aanrader: “De Schotse Hooglanden gevangen op een eiland met prachtig licht, geweldige luchten en indrukwekkende vergezichten.” Er zijn prachtige stranden, rotsen (Old Man of Storr), een waterval (Kilt Rock), kastelen (Dunvegan Castle), groene weilanden, lieflijke beekjes en heide: indrukwekkend!” Aldus bezoekers op Zoover.nl over Portree.

Portree

Stornoway (Lewis) 7,2
“Stornoway is een vissersplaatsje en hoofdplaats van het eiland Lewis. Het is er vooral druk als de veerboot uit Ullapool aanlegt. Dit gebeurt twee keer per dag, behalve op zondag. De meeste inwoners zijn namelijk gelovig. Het stadje biedt zinvolle voorzieningen voor de westelijke eilanden, zoals onderwijs, ziekenhuis en winkels. Vooral het achterland van Stornoway is bijzonder fraai. De weg naar het dorp Barvas aan de westkust voert door een prachtig golvend landschap met veen- en mosheuvels. Van Barvas voert een route langs de westkust naar het meest noordelijke punt van het eiland "Butt of Lewis". Hier staat op de rotskaap een vuurtoren en op de klippen broeden vele zeevogels. In Stornoway zelf vindt u Lews Castle, An Lanntair Art Gallery, het Lewis Loom Centre en het museum Nan Eilean (weer open vanaf de zomer 2015). Een bezoek aan Stornoway is pas compleet wanneer u de locale specialiteit zwarte pudding geproefd heeft!“ Aldus onder andere de bezoekers op Zoover.nl over Stornoway.

Stornoway

Bent u net terug van vakantie? Laat dan ook uw beoordeling achter op Zoover.nl.

Bron(nen):
  • Zoover.nl